rownanie z wartoscia bezwzględną , chodzi mi o to jak ulozyc os do tej wartosci z + i − bo
nie umiem
Ale przez x−em widzę minusa.... tylko potem jest moduł, więc w sumie i tak musisz odbić
| −x+5 | −(x−1) +4 | 4 | ||||
| | | = | | | = | | − 1| | |||
| x−1 | x−1 | x−1 |
Chodzi mi o taka os , no i jak mam wstawic plusy i minusy zeby bylo dobrze , obliczenia

| 5−x | ||
= | | | | |
| X−1 |
tracić czas, bo np.
| 5−x | |−(x−5)| | |x−5| | ||||
| | | = | = | i dalej w zależności co chcesz zrobić, | |||
| x−1 | |x−1| | |x−1| |
a więc jak wyglądało twoje zadanie (równanie nierówność itp.)