oblicz
Karola: log 9√3 − log 3 4√3
13 lut 21:41
Ted:
... zmień podstawę pierwszego logarytmu a później różnica logarytmów −
13 lut 21:50
fisz: log
9 √3 − log
3 4√3 = log
33 √3 − log
3 4√3 = 3log
3 √3 − log
3 p4{3] =
| 3log3 √3 | | 3*12log3 3 | |
| = |
| = 32 * 41 = 6 |
| log3 4√3 | | 14log3 3 | |
Rozumiesz? Jeżeli nie, to przejrzyj sobie wszystkie wzory logarytmiczne... Jak coś to pytaj.
Pozdrawiam
13 lut 21:58
Mila: fisz ,to jest wszystko źle, Karola wczoraj napisaliśmy rozwiązanie , pofatyguj się i znajdź.
14 lut 15:38