oblicz
Karola: log 9√3− log 3 4√3
13 lut 21:06
ZKS:
log9√3 = log34√3
Teraz dokończ.
13 lut 21:16
Karola: możesz dalej ? bo jakoś mi nie wychodzi.
13 lut 21:28
Mila: log9 √3 =c⇔
9c =31/2
32c=31/2 oblicz c
podobnie postepuj z drugim skladnikiem
13 lut 21:46
Karola: to wychodzi 0,25 w pierwszym a w drugim jak?
13 lut 21:48
Mila: Też.
13 lut 22:03
ZKS:
A czy przypadkiem a − a = 0? Nie rozumiem po co obliczać skoro odejmujemy od siebie te same
liczby.
13 lut 22:30
Betii: log9√3−log34√3=log9 312−log3 314=log9(√9)12−14=log9
(912)12−14=14−14=0
13 lut 23:06
Mila: ZKs , Karola nie widziała, że te liczby są równe i liczyła każdą osobno, bo tak jej
zasugerowałam, ostateczny wynik to zero.
13 lut 23:56
ZKS:
13 lut 23:59