matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz metodą przez podstawienie
Adam:
∫
5
x+5
dx
13 lut 19:49
krystyna:
x+5=t dx=dt wyciągasz 5 przed całkę
dt
5∫
=5ln ItI=5ln Ix+5I +C
t
13 lut 19:54
Adam:
Dzięki
13 lut 20:00