matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help!
Maciek:
Jaki zasób kapitału zostanie zgromadzony w okresie [1; 6], jeżeli strumień inwestycji netto ma postać: (a) I(t)=
√
t
(b) I(t)= 2ln t (c) I(t)= 2e
3t
(d) I(t)= 2
√
t
+ ln t
13 lut 19:39