Wyznacz przedziały monotoniczności oraz ekstrema lokalne funkcji
Arek: 1 przykład: f(x)= ln x+ 1ln x
2 przykład: f(x)= 1ex2−3x+2
13 lut 19:32
Tragos: D
f = ?
f'(x) = ?
f'(x) = 0 ⇔ x ∊ ?
f'(x) > 0 ⇔ x ∊ ?
f'(x) < 0 ⇔ x ∊ ?
spróbuj to rozwiązać
13 lut 19:35
kornelia: pierwsza pochodna większa od zera dla wszystkich x z dziedziny?
13 lut 19:47
Tragos: kornelia,
13 lut 19:51
kornelia: czyli :
jest źle?
13 lut 20:01
kornelia: w sensie te wyrażenia nigdy nie będą zerem?
13 lut 20:02
kornelia: co tu jest źle?
13 lut 20:02
Arek: Takie mam przykłady w zadaniu− sprawdziłem czy dobrze zapisałem i wszystko się zgadza...
13 lut 20:07