prosze o pomoc ;)
maciek: √3−25 −
√3+25 ... proze o szybkie jebniecie mi w głowe .. zgłupiałem
13 lut 19:24
maciek: nie bez jaj naprawde się zawiesiłem
13 lut 19:31
maciek: mi wyszło 0 a w odp jest jakiś ułamek
13 lut 19:32
fisz: Wkładasz do jednego ułamka i Ci się pięknie skraca...
| √3 −2 | | √3 +2 | | √3 −2 − (√3 +2) | | √3 −2−√3−2 | |
| − |
| = |
| = |
| |
| 5 | | 5 | | 5 | | 5 | |
Łapiesz?
Pozdrawiam
13 lut 19:32
maciek: dzieki

wiem gdzie już był mój błąd

dzieki wielkie
13 lut 19:35
maciek: aaa możesz je pomnożyć

mi wyszedł dobry wynik ale bez minusa
13 lut 19:40
maciek: | 1 | | 1 | |
| mi wyszło ale w odp jest − |
| |
| 25 | | 25 | |
13 lut 19:41
maciek: pomoże ktoś
13 lut 19:45
kornelia: a co ty chcesz mnożyć?
13 lut 20:08
Mila: (√3−2)*(√3+2)=3 − 4 = − 1
13 lut 21:16
Mila: (√3−2)*(√3+2) = 3 − 4 = −1
13 lut 21:17
Mila:
(√3−2)*(√3+2) = 3 − 4 = −1
13 lut 21:24
BLAZEJ_505: w liczniku skorzystaj ze wzoru skróconego mnożenia a2+b2=(a+b)(a−b)
13 lut 21:26
ZKS:
BLAZEJ coś chyba nie tak z tym wzorem.
13 lut 21:28
BLAZEJ_505: oj nie ten przycisk, oczywiście ma być a2−b2=(a+b)(a−b)
13 lut 21:31
BLAZEJ_505: i w tym zadaniu musi być mnożenie tych ułamków
13 lut 21:33