Dla układu równań
Daria: Dla układu równań
{−2x+y−2z=−7
2x−2y−z=2
−2x+y−z=−5
a) sprawdź czy jest to układ Cramera
b)oblicz wyznaczniki wzorów Cramera
c)wypisz rozwiązanie.
13 lut 18:44
Daria: błagam o pomoc
13 lut 18:44
13 lut 18:52
Daria: hmm nic mi ta strona nie pomogła już ja przeglądałam
13 lut 18:55
Krzysiek: nic nie pomogła... ciekawe..
"jeżeli detA ≠0 to układ jest oznaczony, czyli posiada jedno rozwiązanie"
a) masz sprawdzić czy det A≠0
b) w przykładach nawet jest rozpisane jakie dokładnie wyznaczniki masz policzyć...
13 lut 19:00