zbadać ciągłosć
daniel: pomóżcie. mógłby ktoś to zadanko rozpisać
(połączone klamrą)
f(x)= 1, x=1
x+e
1/1−x, x>1
13 lut 18:21
Tragos: policz granice x−>0− i x−>0+
13 lut 18:23
Krzysiek: dla x<1 liczysz granicę: x→1− (z lewej strony)
x>1 liczysz granicę x→1+1
13 lut 18:25
daniel: 1)x→0−=2√2
3)x→0+=0+1=1
13 lut 18:28
daniel: pogubiłem się totalnie
13 lut 18:29
adamrpk: ja ostatnio miałem z tego sprawdzian to sobie wziąłem kreskę białego i się nauczyłem w całą
noc
moze taka metoda jest dobra?
13 lut 18:30
daniel: to mi to rozwiąż adamrpk
13 lut 18:36