matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odpowiedzi
OLA:
zadanie 3 40* 30 cm=1200cm=12m
a
√
3
h=
2
5
√
3
h=
2
5
√
3
(
)
2
+ 12
2
=c
2
2
18.75 +144=c
2
162.75=c
2
3
c=9
√
2
4
3
3
Pc=6*0.5 *9
√
2
= 135
√
2
m
2
4
4
13 lut 18:19