Stereometria
Marek: dany jest graniastosłup prawidłowy trójkątny o krawędzi podstawy a =4.Przekątna ściany bocznej
tego graniastosłupa jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem α = 30 stopni.
Powierzchnia boczna tego graniastosłupa ma pole równe


?
Wynikiem jest liczba 16
√3 ale od czego zacząć
13 lut 17:35
Marek: ktoś pomoże
13 lut 17:43
Marek:
13 lut 17:53
Marek: Pomóżcie ,nie chce dostać jedynki.....
13 lut 18:00
13 lut 18:08
13 lut 18:08
Kamil: krótko i na temat
13 lut 18:13
Marek: oo dzięki
13 lut 18:13
Marek: Podszywaj się i kpij ze mnie,ale ty też kiedyś będziesz potrzebował pomocy.
13 lut 18:15
elpe: SRAJ SIĘ
13 lut 18:24
elpe: mam nadzieję , że dostaniesz jedynkę chamie
13 lut 18:25
Marek: ok spierdalam stąd
13 lut 18:26
Kasia: Kiedyś to ludzie pomagali teraz są wredni i zawistni .
13 lut 18:28
dero2005:

zacznij od rysunku
a = 4
liczymy wysokość h
liczymy pole powierzchni bocznej P
b
| | 4 | |
Pb = 3a*h = 3*4* |
| √3 = 16√3 |
| | 3 | |
13 lut 18:31
aws: dedroo niezły troll ,
13 lut 18:32