Prawdopodobieństwo
9999: Ze zbioru liczb {1,2,3,,,,,9} losujemy ze zwracaniem trzy razy po jednej cyfrze i układamy w
kolejności losowania w liczbę trzy cyfrowa. Oblicz prawdopodobieństwo ze w ten sposób ułożymy
liczbę parzystą
13 lut 17:29
Basiek : |Ω|=9
3
Parzysta, gdy
XXY Y∊{2,4,6,8} => 4 możliwości
X∊{1,2...,9}
więc
|A|=9*9*4
teraz już chyba prosto
13 lut 17:32
Basiek : Nie mogłam się powstrzymać

Mam nadzieję, że dobrze.
13 lut 17:35
9999: a np: jak wylosujemy 1parzysta 2 nieparzysta 3 parzysta ;>?
13 lut 17:45
Basiek : Te dwie pierwsze są przecież dowolne... istotna jest ostatnia, która musi być parzysta...
13 lut 17:47
9999: dobra spokojnie, po prostu tego nie ogarniam
13 lut 17:50
Basiek : Dlaczego wychodzi z założenia, że nie jestem spokojna?

Ogarnijmy.
Kiedy liczba jest parzysta? Kiedy ostatnia cyfra jest parzysta. No to znaleźliśmy parzyste...
ile ich jest w tym zbiorze? 4, czyli masz 4 możliwości. A co do reszty , mogą być dowolne

112 −> 2 niep, 1 parz
122−> 1 niep, 2 parz
222−> 3 parz.
WSZYSTKIE POWYŻSZE SĄ PARZYSTE.
A teraz:
221−>1 niep, 2 parz
111−> 3 niep.
JUŻ NIE
13 lut 17:53
9999: ok rozumiem już

a powiedz mi czy w tym zadaniu ze
zbioru liczb {1,2,3,,,,9} losujemy bez zwracania dwa razy po jednej cyfrze i układamy w
kolejności losowania w liczbę trzycyfrowa.Oblicz prawdopodobieństwo ułożenia liczby parzystej
ODP= 0,5
13 lut 17:58
Basiek : Ale co mam Ci powiedzieć?
13 lut 18:00
9999: | | 1 | |
czy ma wyjść w odpowiedzi |
| |
| | 2 | |
13 lut 18:05
Basiek : Ja z kolei nie rozumiem tego zadania.
"Dwa razy po jednej cyfrze... w liczbę trzycyfrową" to jest błąd, tak?
13 lut 18:06
9999: kurde patrz, źle napisałam

widzisz, nieuważna jestem.. ma być liczba 2cyfrowa oczywiście
13 lut 18:07
Basiek : |Ω|=9*8*7
|A|=4*8*7

Może robić coś źle.
13 lut 18:08
Basiek : Aaa, dwucyfrowa...
|Ω|=9*8
|A|=4*8

Naprawdę nie wiem... coś się dziś uparłam na 4/9
13 lut 18:10
13 lut 18:11
Basiek : Elpe może jeszcze nie przetrzeźwiałeś od soboty?
13 lut 18:13
elpe: ale śmieszne nie powiesz?
13 lut 18:13
Basiek : Haha

Nie. Mam trochę inne poczucie humoru niż reszta świata.

Jak po studniówce?
13 lut 18:14
elpe: spoko, były w sumie takie akcje jak na filmiku
13 lut 18:15
Basiek : Dobrze, że Ci się podobało
9999, masz do tego jakieś odpowiedzi, czy coś?
13 lut 18:17
9999: kurdy gdybym mogla miec do Ciebie jakis kontakt np : byloby mi łatiwej
13 lut 18:17
Basiek : Nie ma problemu, ale pod warunkiem, że to będzie raczej jednorazowa pomoc, a nie codziennie
"pomóż mi", bo niestety matura już blisko

Baaardzo blisko.
13 lut 18:19
9999: no wiem, bo sama ja pisze w tym roku... O.o
13 lut 18:19
Basiek : Rozszerzenie?
13 lut 18:20
9999: nie?! TYLKO podstawy, jak zdam to będę mega szczęśliwa
13 lut 18:20
Basiek : No to spokojnie, dasz radę. Ja mam problem, bo muszę rozgryźć rozszerzenie.
13 lut 18:21
9999: to podasz mi te gg to chwile tam popiszemy i daje Ci spokój

żebyś tam dalej sobie
rozgryzała
13 lut 18:22
Basiek : Chyba żebym zaczęła

Ech. 11606827
13 lut 18:23
elpe: GDZIE JEST LASZLO
13 lut 18:24
9999: tylko odpisz
13 lut 18:25
adamrpk: 9999 czy Ty serio jesteś taka tępa?
13 lut 18:26
Basiek : Elpe, Ty naprawdę nie wytrzeźwiałeś

Idź się położyć, czy coś?
13 lut 18:26
elpe: nie znasz się na śmiesznych filmikach
13 lut 18:31
Basiek : 
No raczej, że się nie znam. Odkrywca roku się znalazł
13 lut 18:32
elpe: klikaj sobie 8 ciągle tam
13 lut 18:33
Basiek : Nie uwierzysz, ale to scena, która podoba mi się najmniej
13 lut 18:34
elpe: ciekawe czy potem normalnie założył spodnie ?
13 lut 18:34
Basiek : To pytanie... cóż, nie wiem.

Zadzwoń do nich, albo napisz w komentarzu. Nie wiem.
13 lut 18:36
elpe: a teraz kawał :
Miałem komisję wojskową dawno temu. Polazłem, rozebrałem się do majtek, pielęgniarki jakoś
dziwne odwracały głowy i w ogóle nie mogły patrzeć, dusiły się. Powiedziały, aby delikatnie
odchylił majty. Zobaczyły moje cudo, jedna pobiegła gdzieś, drugą zamuliło. Pewnie dlatego, bo
nie myłem jeszcze wtedy penisa, a przed komisją nie myłem się z tydzień. Ta co pobiegła
przyprowadziła lekarza, spojrzał na mojego penisa i powiedział "O KURWA STARY...". Powiedział
abym się odwrócił. Zdjął mi majty, spojrzał na mój odbyt (zawsze dupę podcieram 2−3 listkami
papieru, bo nie chcę marnować, więc mam nieco brązowy odbyt) i ryknął na całe gardło "KURWA
JAKI ZAJZAJER". Pielęgniarki przyniosły jakieś odświeżacze powietrza i dezodoranty. Dali mi
kategorię E i mydło. Kazali mi wypierdalać. Od tamtej pory myję się częściej, co 4−5 dni.
13 lut 18:42
emma: hahahhahah mocne xd
13 lut 18:46
elpe: Dobra ja spadam ,idiota ze mnie ale mam nadzieję,ze was nie zanudziłem
13 lut 18:56
Basiek : Ja zwyczajnie nie zrozumiałam.

Ale pa.
13 lut 18:59