Podaj liczbę rozwiązań równania f (x) = |m| w zaleznosci od parametru m.
Handball93:

| | 4x2 − 8x + 3 | |
Na rysunku przedstawiono wykres funkcji f (x) = |
| |
| | x2 − 2x | |
Podaj liczbę rozwiązań równania f (x) = |m| w zaleznosci od parametru m.
13 lut 17:25
Handball93: To mialy byc oczywiscie parabolki.
Srodkowa styka sie z punktem <1,1>
13 lut 17:28
Handball93: help
13 lut 17:41
Handball93: nikt nie da rady
13 lut 18:10
krzysztof: m>4, m<1 dwa rozwiązania , m∊(1,4> zero rozwiązań m=1 jedno rozwiązanie
13 lut 18:14
Handball93: czemu

mozna rozpisac ;>
13 lut 18:16
Basiek : Hm, ale to chyba inaczej, bo chodzi o |m|, robiłam kiedyś takie zadania, ale wyparowało mi z
głowy

też jestem ciekawa.
13 lut 18:16
Aga1: 0 rozwiązań gdy1< ImI≤4,
1rozwiązanie dla dla ImI=1
Dla pozostałych liczb z R są 2 rozwiązania.
13 lut 18:23
Handball93: no ale nie rozpisaliscie...
13 lut 19:31
Mila: Od dołu:
1) |m|<1 2 rozwiązania
2) |m|=1 1 rozwiązanie
3) 1<|m|≤4 brak rozwiązań
4) |m|>4 2 rozwiązania
rozwiąż nierówności i przepisz odp.
13 lut 21:12