matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
PaNNa:
Dana funkcja f(x) = x
2
+ 5x + c , wyznacz współczynnik c jeśli
5
c) najmniejsza wartość funkcji f jest równa −
4
d) funkcja f ma dokładnie jedno miejsce zerowe
13 lut 16:52
Basiek :
5
−Δ
c) q=−
=
4
4a
Podstawić, wyliczyć. d) Δ=0
13 lut 16:53