matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę ciągu
artek:
proszę o sprawdzenie (wszystko pod pierwiastkiem)
n
√
2
n
+3
n−1
+2
=
n
√
2
n
+3
n
*3
−1
+2
=
2
n
3
n
*3
−1
2
n
√
3
n
(
+
+
)=
3
n
3
n
3
n
1
n
√
3
n
(0+
+0)=
3
1
n
√
3
n
*
=
3
1
(
n
√
3)
n
*
n
√
=
3
3*1=3
13 lut 16:23
Aga1:
n
√
a
→1, gdy n→
∞
. na końcu 1*1=1
13 lut 16:36