Równania prostej i równania okręgu
BetH: Dane są trzy wierzchołki prostokąta ABCD: A(−5, −1), B(0 ,−6) C(3, −3).
a). oblicz współrzędne punktu D
b). wyznacz równanie okręgu opisanego na prostokącie ABCD
proszę o szybką pomoc
13 lut 14:46
krystek: AB→=DC→
| | xA+xC | | xA+xC | |
S(a,b) a= |
| b= |
| a r= U{1}2}IACI |
| | 2 | | 2 | |
13 lut 15:24
13 lut 15:30
BetH: jakoś nie bardzo rozumiem ten zapis.. można to lepiej wytłumaczyć?
13 lut 15:47
Aga1: Punkt D możesz wyznaczyć ze wzoru na środek odcinka.
Punkt S jest środkiem odcinka AC jak i BD.
13 lut 16:02