matematyka funkcje + 2 moduły
karolina: Narysuj wykres funkcji, ustal dziedzine itd.
f(x) = |x+1| + |x|
13 lut 14:22
krystek: Musisz rozpatrzyć
x∊(−∞−1)
x∊<−1.0)
x∊<0,∞)
13 lut 14:32
karolina: o tym to wiem, ale nie mam pojęcia co dalej.
mam to podstawiac pod moduły?
13 lut 14:43
krystek: f(x)=−x−1−x=−2x−1
f(x)=x+1−x=1
f(x)=x+1+x=2x+1
13 lut 14:55
krystek:
13 lut 14:59
karolina: a jak narysowac to? ;>
po prostu tabelkę dla y= −2x + 1 i dla y = 2x +1

sory za takie głupie pytania ale na prawde mam z tym problem,
13 lut 15:34
karolina: już sama doszłam do rozwiązania

dziękuję Ci bardzo za pomoc!
13 lut 15:42