do prostej o równaniu..
DZIADZIA: Do prostej o równaniu −2x+y−2=0 należy punkt A=(m2,4) oblicz m
13 lut 14:15
ZKS:
Wstaw ten punkt do funkcji i oblicz m.
13 lut 14:17
DZIADZIA: czy w ten sposób moge przekształcić?
−2x+y−2=0 /−
y=2x+2 ...
13 lut 14:17
Zak z rasy joonów : ZKS nie można wstawić punktu do funkcji xD
13 lut 14:17
DZIADZIA: czyli jak?
13 lut 14:18
Zak z rasy joonów : możesz.
13 lut 14:18
krystek: −2(m2)+4−2=0 i liczysz m
−2m2+2=0 /(−2)
m2−1=0 ⇒ m=1 lub m=−1
13 lut 14:18
krystek: Ups, przepraszam za włączenie się!
13 lut 14:20
DZIADZIA: no narysowałem sobie tą prostom i nie wiem co dalej wiem że punkt A (x,y) nie moge tego x
odszukac
13 lut 14:20
Zak z rasy joonów : krystku nie musisz przepraszać
13 lut 14:22
DZIADZIA: | | S5−S4 | |
atakie pytanie z innej beki chodzi o ciągi |
| |
| | 2 | |
13 lut 14:23
13 lut 14:24
DZIADZIA: to da mi a5?
13 lut 14:24
krystek: @Zak odpoczywasz po sesji − pracując− wiem ,że to relaks .Dla mnie ćwiczenie szarych
komórek przed zanikiem. Pomyśl o miłym spędzeniu czasu w Dniu Walentego!
13 lut 14:28
DZIADZIA: zle zapytałem chodzi mio o to w jaki sposob licze jakis wyrac ciagu majac dane np tylko S20 a
szukam a7
13 lut 14:34
Zak z rasy joonów : daj przykładowe zadanie bo tak trudno jest określić o co ci dokładnie chodzi
13 lut 14:36
Zak z rasy joonów : krystek ja nie obchodzę tego głupiego i żałosnego święta Walentego

Jeszcze tak nisko nie upadłem
13 lut 14:36
krystek: Myślałam,że młode pokolenie wpadło w ten wir marketingowy!
13 lut 14:39
Zak z rasy joonów : hmm może wpadło ale bądźmy szczerzy

Ja już nie jestem taki młody
13 lut 14:40
krystek: Hmmm ,to co ja mam powiedzieć? Relikt przeszłości?
13 lut 14:52
Zak z rasy joonów : Oj nie przesadzajmy

Ja już dobiłem do wieku średniego xD
13 lut 14:54
13 lut 14:55