matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazac w zbiorze licz zespolonych rownanie
juhas44:
z
2
−2z+5=0 prosze o jak najszybsze rozwiazanie
13 lut 13:50
ZKS:
z
2
− 2z + 1 + 4 = 0 (z − 1)
2
+ 4 = 0 (z − 1)
2
− 4i
2
= 0 (z − 1)
2
− (2i)
2
= 0 (z − 1 − 2i)(z − 1 + 2i) = 0
13 lut 13:57