Termodynamika pomoże ktoś...:(???
Ania: DO kotła w którym panuje ciśnienie 2 MPa dopływa woda w stanie nasycenia z wydatkiem 0,5 kg/s.
W kotle dostarczane jest ciepło z mocą 1,2 MW. wyznaczyć parametry stanu opuszczającej
kocioł...
Ogromna prośba jesli ktos potrafi to zrobić bede ogormnie wdzięczna a jak by mi pomógł z
termodynamika byłabym bardzo szczęśliwa
Pomoże mi ktoś
13 lut 12:01
Ania: Jest ktoś kto pomoże chociaż troszkę

?
13 lut 12:26
Patri: woda w stanie nasycenia? co to znaczy? w sensie para nasycona?
13 lut 12:38
Ania: no chyba tak
13 lut 12:39
Ania: https

/docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:sFmknS7Wa−0J:c.wrzuta.pl/wo9248/6
b332387002c96ff4d4d4d87/0/zadania−zal.doc+Do+kot%C5%82a,+w+kt%C3%B3rym+panuj
e+ci%C5%9Bnienie+2.0+MPa+doplywa+woda+w+stanie+nasycenia+z+wydatkiem+0.5+kg/
s.+W+kotle+dostarczane+jest+ciep%C5%82o+z+moc%C4%85+1.2+MW.+Wyznaczy%C4%87+p
arametry+stanu+pary+opuszczaj%C4%85cej+kocio%C5%82.&hl=pl&gl=pl&pid=bl&srcid
=ADGEESg85v1Ojv8gPe1q8DamB2ph7eVoptVQYOngBRSk
LYKAV3−nxXY0qzyH3o5u5MVqSW2o1s
V6NxCOaqCWk6zNtukIRJ8XHG2j4MOx4ttWUzfU8KQ2tWkgokHa8UPHVAdhHwVw28q&sig=AHIEtb
T4yyJc9ff0GLDuRebAp0zk7g6Omw
Tu jest link do zadań ze spalania jeśli ktos by potrafił któres z niech zrobić uratowałby mi
życie
13 lut 12:41
Patri: może w sensie: na wlocie woda w temperaturze 100 stopni, która przy dostarczeniu ciepła zmieni
się w parę i jako para opuści kocioł. ...
Parametry stanu to cisnienie, temperatrura, obętość (wydatek obetościowy)?
Masz do tego jakieś wykresy fazowe, tablice?
13 lut 12:50
Ania: to trzeba obliczyc a nie na tablicach posprawdzac
13 lut 13:02
Ania: Jest ktoś kto umie zrobic cos z termodynamiki
13 lut 16:45
Ouuula: Jest ktoś ogarnięty z termodynamiki
13 lut 18:03