matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
ania 18:
rozwiąż równanie kwadratowe (x+4)
2
+(x−1)
2
=17
13 lut 11:43
AniaS:
x
2
+8x+16+x
2
−2x+1−17=0 2x
2
+6x=0 x
2
+3x=0 x(x+3)=0 x=0 lub x+3=0 x=−3
13 lut 11:56