matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
ania 18:
oblicz x jeżeli 4,x,9 są kolejnymi wyrazami rosnącego ciągu geometrycznego
13 lut 11:18
AniaS:
x/4=9/x x
2
=36 x=6 lub x=−6 ciąg ma być rosnący więc x=6
13 lut 11:29
ania 18:
dzięki z matmy jestem noga
13 lut 11:31