matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
filomenaa:
Koło i kwadrat mają równe pola. Która figura ma większy obrót i ile razy ?
1 kwi 17:50
...:
Chyba obwod... π*r*r=a*a Skad a=
√
π
*r O = 4*
√
π
*r O2 = 2*π*r O/O2 = 2*
√
π
/ π = 2 /
√
π
2 kwi 16:54