wzór funkcji
kamel: dana jest postac ogolna funkcji miejsca zerowe to 3 i 5 wyznacz wzor tej funkcji
Proszę o rozwiązanie, pilne

12 lut 22:07
Patronus: y= a(x−3)(x−5) może byc?
12 lut 22:09
kamel: To jest postać y = ax+b ?
12 lut 22:12
Patronus: no jak są dwa miejsca zerowe to zakładam że to jest funkcja co najmniej kwadratowa, czyli nie
będzie postaci y=ax+b...
12 lut 22:13
kamel: A da się zapisac w postaci kanonicznej ?
12 lut 22:17
Patronus: napisz proszę całe zadanie od początku
bo do posatci kanonicznej owszem można dojść ale nie znamy "a"
12 lut 22:19