oblicz granicę ciągu
artek: proszę o sprawdzenie
| 6n+2n*3n*3−1+5n | |
| = |
| 4n−2*6n*6−1 | |
| | 6n | | 2n*3n*3−1 | | 5n | | 6n( |
| + |
| + |
| ) | | | 6n | | 6n | | 6n | |
| |
| = |
| |
12 lut 20:32
artek: proszę o sprawdzenie
| 6n+2n*3n*3−1+5n | |
| = |
| 4n−2*6n*6−1 | |
| | 6n | | 6n*3−1 | | 5n | | 6n( |
| + |
| + |
| ) | | | 6n | | 6n | | 6n | |
| |
| = |
| |
12 lut 21:20
krystek: | | 1 | |
w pierwszym zadaniu mianownik →4 linijka masz źle 2*6−1= |
| a6n się skraca |
| | 3 | |
To co napisąłęś na końcu to granica nie istnieje.
12 lut 21:32
artek: to drugie co pisałem to jest to samo tylko poprawione...dobrze?
12 lut 22:23
Aga1: Tak.
13 lut 09:33