matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę ciągu
artek:
proszę o sprawdzenie
2
−n
+3*4
n
=
3
n
+2
2n+1
2
−n
+3*4
n
=
3
n
+4
n
*2
1
2
−n
3*4
n
4
n
(
+
)
4
n
4
n
=
3
n
4
n
2
4
n
(
+
+
)
4
n
4
n
4
n
(?+3)
1*
=
(0+1+0)
?
1*
=?
1
12 lut 20:02
Aga1:
1
2
−n
:4
n
=2
−n
;2
2n
=2
−3n
=(
)
n
→0. gdy n→
∞
8
12 lut 20:06
krystek:
1
2
−n
=
2
n
12 lut 20:06
artek:
wynik to 3 ?
12 lut 20:08
Aga1:
tak.
12 lut 20:09