matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Kasia :
Help Wykaż, że jeżeli a>0 oraz
√
a
2
+b
=
√
a+b
2
, to a=b lub a+b=1. Proszę o obliczonka
12 lut 19:09
Mila:
√
a
2
+b
=
√
a+b
2
/
2
a
2
+b=a+b
2
a
2
−b
2
=a−b (a−b)*(a+b) −(a−b)=0 (a−b)*[a+b−1]=0 dokończ
12 lut 22:34