,
rather: Rozwiąż równanie 4
23x−32
9=16
4(4
4).Zapisz rozwiazanie tego rownania 2 postaci 2
k,gdzie k
jest liczba calkowita.
(2
2)
23x−2
45x=2
16(2
8)
2
46x−2
45x=2
24
2x
45(2−1)=2
24
2x
45=2
24 − proszeo spr i o podpowiedz
12 lut 18:26
rather: już mam
12 lut 18:40
rather: ktos sie podszywa wiec prosze nie zwracac uwagi i mi pomóc jesli ktos wie
12 lut 18:41
rather: 223 ?
12 lut 18:44
12 lut 18:46
rather: jednakowoz nie dzilimy przy liczbe stojaca przy x? ;>
12 lut 19:00
Mila: Rather masz błędny zapis w 4 i 5 linijce.
x*(246−245)=224
245 * (2−1)*x =224 /:245
x= 2−21
12 lut 21:53