prosze mi pomoc
kinga: Prosze o pomoc

wielomian P(x)= x
3 −21=20 rozłoz na czynniki liniowe to znaczy zapisz go w postaci
odczynku trzech wielomianów stopnia pierwszego.
1 kwi 17:34
Matej: pomogę Ci
1 kwi 17:35
Matej: napewno nie zgubiłas jeszcze jakiego "x"?
1 kwi 17:36
kinga: zgubiłam

P(x)= x
3 − 21x+20
1 kwi 17:38
Matej: hmm
P(x)=x2(x−21−20)
P(x)=x2(x−41) ?
1 kwi 17:39
Matej: no własnie patrze że cuda wychodzą
1 kwi 17:39
Matej: napewno jest dobrze przykład przepisany?
1 kwi 17:42
kinga: to juz jest rozwiązanie p(x)= x2 (x−21−20)
1 kwi 17:43
Matej: nie,cos mi nie pasuje.
1 kwi 17:43
kinga: kurcze chyba za szybko przepisuje P(x)=x3 −21x+20
1 kwi 17:44
kinga: to juz na pewno jest dobrze
1 kwi 17:44
:): (x−1)(x+5)(x−4)
1 kwi 18:06
kinga: dziekuje bardzo
1 kwi 18:33