równanie
tępak^n: | 2 | | 5 | |
| x + |
| x = x rozwiąż równanie |
| 3 | | 6 | |
12 lut 15:54
ola: | | 4 | | 5 | | 1 | | 1 | |
= |
| x+ |
| x−x=1 |
| x−x= |
| x |
| | 6 | | 6 | | 2 | | 2 | |
12 lut 16:05
tępak^n: wynik ma wyjść wg książki x = − pierwiastek z 6 dzielone przez 2
12 lut 16:09
Aga1: A tu wychodzi x=0, chyba, że w książce jest inny przykład.
12 lut 16:14
Kejti: to na pewno jest dobrze przepisane..? może ten 'x' ma być w mianowniku..
12 lut 16:15
tępak^n: przepraszam, tak rzeczywiście x ma być w mianowniku
12 lut 16:23
Kejti:
jeśli tak, to:
D:
x≠0
D∊lR\{0}
6x
2=9
2x
2=3
12 lut 16:28