help
dorota: | | log2 27 | |
oblicz wartośc wyrażenia |
| |
| | log2 18−1 | |
12 lut 14:34
Artur z miasta Neptuna:
1 = log
22
log
2 18 − log
2 2 = log
2 (18/2) = log
2 9
| log2 27 | |
| = log927 = 3 |
| log2 9 | |
12 lut 14:38
Bogdan:
| | log2 33 | | 3log2 3 | |
= |
| = |
| = ... |
| | log2(2 * 32) − 1 | | log2 2 +2log2 3 − 1 | |
Dokończ
12 lut 14:39
dorota: z odpowiedzi wiem ,że ma wyjśc 1,5 ale nie wychodzi tak....
12 lut 14:48
Aga1: | | 3 | |
log22=1 podstaw i wyjdzie. |
| =1,5 |
| | 2 | |
12 lut 14:51
: D: Arturze mam do ciebie pytanie, nie żebym znał się wybitnie na Logarytmach ale
Log9 27 nie równa się 3 wynika to z definicji log. czy ja czegoś nie rozumiem ?
12 lut 15:05
Kejt:
| | 3 | |
Artur się pomylił..log927= |
| , bo: |
| | 2 | |
9
3/2=3
2*3/2=3
3=27
12 lut 15:08
kropka : racja log927 to nie będzie 3
12 lut 15:09
Bogdan:
| | 3log2 3 | | 3log2 3 | | 3 | |
... = |
| = |
| = |
| |
| | 1 + 2log2 3 − 1 | | 2log2 3 | | 2 | |
12 lut 15:12