Liczba punktów wspólnych paraboli o równaniu y=−7(x−7)^2−7
ola: Liczba punktów wspólnych paraboli o równaniu y=−7(x−7)2−7 z osiami układu
współrzędnych jest równa:
Nie wiem jak to mam doprowadzić do końca ponieważ Δ=−196 to znaczy że nie ma miejsc zerowych z
osią OX natomiast nie wiem jak sprawdzić w którym miejscy przecina się z osią OY proszę o
pomoc
12 lut 13:48
Kejt: w miejscu przecięcia się funkcji z osią OX y przyjmuje wartość zero..więc w miejscu przecięcia
z osią OY x przyjmuje wartość=0
12 lut 13:53
ola: dzięki
12 lut 13:56