zdarzenia,
ada: Uprość zdarzenia. Poprawnie ?
1) A ∩ B = Ω ;
E = (A ∪ B)' = ∅ ?
2) A ⊂ B ;
E = (A' ∩ B')' = A'' ∪ B'' = B ?
3) E = (A' ∪ B') ∩ B = (A ∩ B)' ∩ A = B ∩(A' ∩ A) = B ∩ Ω = B ?
12 lut 13:12
Aga1: Zapisz pełną treść zadania bez rozwiązania.
12 lut 13:27
ada: Tresć zadnia: Uprość zdarzenia
1) A ∩ B = Ω ; E = (A ∪ B)'
2) A ⊂ B ; E = (A' ∩ B')'
3) E = (A' ∪ B') ∩ B
12 lut 16:39
ada: odświeżam i proszę o pomoc
12 lut 17:39
Aga1:
1)Skoro A∩B=Ω, to A=Ω i B=Ω oraz A∪B=Ω więc E=(A∪B)'=Ω'=∅
12 lut 18:16
Aga1:

2)Skoro A⊂B, to A∪B=B ,
(A
'∩B
')
'=[(A∪B)
']
'=A∪B=B.
12 lut 18:27
Aga1: 3)(A'∪B')∩B=(A'∩B)∪(B'∩B)=A'∩B∪∅=B−A
Wydaje się , że tak.
12 lut 18:48