proszę o rozwiązanie zadania
Kasia: Wskaż argument, dla którego funkcja y=−49x+36 przyjmuje wartość ujemną.
a. −
3548 b.
3348 c.
3548 d.
3748
Proszę o rozwiązanie
12 lut 12:30
Kasia: proszę o rozwiązanie zadania Kasia: Wskaż argument, dla którego funkcja y=−49x+36 przyjmuje
wartość ujemną. a. −3548 b. 3348 c. 3548 d.3748 Proszę o rozwiązanieemotka
12 lut 13:34
ola: | | 35 | |
musisz pod x podstawić po kolei każdą z odpowiedzi y=−49*(− |
| )+36 i tak dalej |
| | 48 | |
12 lut 13:55
Kejt: łatwiej jest policzyć
−49x+36<0
i wybrać 'x' należący do przedziału..
ale z racji, że koleżanka oczekuje rozwiązania..nie przyłożę do tego ręki..
12 lut 13:57