matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc i wyjaśnienie
julka:
1
wiadomo,że
3
√
2
≈1,25 . przybliżona wartośc potęgi (
)
−
3
√
2
jest równa
16
12 lut 11:44
Kejt:
125
5
3
√
2
≈1,25=
=
100
4
1
1
1
(
)
−
3
√
2
=(
)
−5/4
=(
)
−5
=2
5
=32
16
16
2
12 lut 11:58
julka:
wieelkie dzięki
12 lut 12:12