matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
ziemek0000:
funkcja f(x)= − 1/2 (x+4)(x−2) osiąga największą wartość dla: a) x= − 1/2 b) x= −1 c) x=1 d) x=4 proszę o obliczenia Dzięki
12 lut 11:38
Ted:
x
1
+x
2
−4+2
=
=−1
2
2
12 lut 12:48