matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż ,że..
00x:
Wykaż, że dla kątów : α, β i γ (rysunek) zachodzi związek : sin γ = cos(β − α)
12 lut 11:24
M:
13 lut 06:02
sum:
δ=90
−
α γ= β+δ= 90
+
β−α sinγ=sin[90
0
−(β−α)] = cos(β−α)
13 lut 18:59