zbiory
zocha: Zbiór A={x∈R: |x+2|> 1} b={x∈R: |x−1|<2
wyznacz A' n B' A' u B' A'\B
1 kwi 17:08
zocha: jak to zrobić
1 kwi 17:39
zocha: prosze o pomoc....
1 kwi 17:56
zocha:
1 kwi 18:29
Bogdan:
Zbiór A:
|x + 2| > 1
x + 2 < −1 lub x + 2 > 1
x < −3 lub x > −1
A = (−∞, −3) U (−1, +∞)
A' = <−3, −1>
Zbiór B:
|x − 1| < 2
−2 < x − 1 < 2
−1 < x < 3
B = (−1, 3)
B' = (−∞, −1> U <3, +∞)
A' n B' = A'
A' u B' = (−∞, −1> U <3, +∞)
A' \ B = A'
Proszę sprawdzić i potwierdzić wyniki.
1 kwi 20:18
zocha: w tym trzecim wyznaczaniu miało być A\B
1 kwi 21:42
Bogdan:
Podałaś w zadaniu A' \ B.
Widziałaś sposób rozwiązywania, wyznacz sama zbiór A \ B i podaj wynik, sprawdzę.
1 kwi 22:26