matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
For my friend, sorry
MiBm:
r(t)=iAt+jBt
3
r(t)=(At,Bt
3
)
dr(t)
v(t)=
=iA+j3Bt
2
=3i+15jt
2
v(t)=(3,15t
2
)
dt
dv(t)
a(t)=
=6jBt=30jt a(t)=(0,30t)
dt
|v|=
√
3
2
+(15t
2
)
2
=4,8023 [m/s] |a|=
√
(30t)
2
=30t=15 [m/s
2
]
d|v|
1000t
3
a
st
=
=
=13,0146 [m/s
2
]
dt
2
√
9+225t
4
a
n
: a
2
=a
st
2
+a
n
2
a
n
=
√
a
2
−a
st
2
=7,457 [m/s
2
]
12 lut 10:34
MiBm:
zamaist 1000 bedzie 900 moj blad wyni oczywiscie sie zmini
12 lut 10:42
MiBm:
|v|=
√
9+225t
4
d|v|
d
√
9+225t
4
1
900t
3
a
st
=
=
=
*(9+225t
4
)'=
dt
dt
2
√
9+225t
4
2
√
9+225t
4
12 lut 11:14
MiBm:
Dzięki
12 lut 23:55