matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZE O POMOC PILNE
Tarnos:
Witam, Obliczyć moduł iloczyniu wektorowego u x v wiedząc, że: a. | u | =3, | v | =8, kąt {u,v}=
π
3
; b) |u|=
√
3
, |v| =2, c. u □ v= −3
12 lut 03:55
Artur z miasta Neptuna:
|u x v| = |u|*|v|*sin α
12 lut 08:48