oblicz
00x: oblicz :
9log2 116
8√2
4√3
12+ log2 116
12 lut 00:37
spr:
9 do log2116=16561
12 lut 07:20
krystek: | | 1 | |
Oblicz najpierw:log2(116)=z⇒2z= |
| i dasz radę? |
| | 16 | |
12 lut 10:27
coped: a)
9 do potęgi log2 1/16 = 1/6561
b)
8p{2} = 81.4142135623730951 = 1.4142135623730951 * 1.4142135623730951 * 1.4142135623730951 *
1.4142135623730951 * 1.4142135623730951 * 1.4142135623730951 * 1.4142135623730951 *
1.4142135623730951 = 18.930500992570284227768534002146989739788475828635952...
c)
4p{3} = 41.7320508075688772 = 1.7320508075688772 * 1.7320508075688772 * 1.7320508075688772 *
1.7320508075688772 = 11.035664635963611081486842183557668510621711574320506...
d)
12 + log2 1/16 = 12 − 4 = 8/1 = 8
12 lut 10:48
00x: Wielkie dzieki
12 lut 11:02