ciąg
gość: Zbadaj monotoniczność ciągu:
an= (n+1)! + n!
−−−−−−−−−
(n+1)!− n!
1 kwi 16:41
katie :): sprawdzasz a
n+1−a
n
1 kwi 16:43
katie :): | | (n+2)!+(n+1)! | |
an+1= |
|
|
| | (n+2)!−(n+1)! | |
| | (n+1)!+(n)! | |
an= |
| |
| | (n+1)!−(n)! | |
1 kwi 16:47
gość: wyszło coś takiego 2(n+1)! i co dalej z tym
1 kwi 16:57
gość: a nie ee to an+1
1 kwi 16:58
katie :): wiesz co podaj maila bo ja to zad mam na kartce zrobione juz :
1 kwi 16:59
gość: asiulkaaa23@wp.pl
1 kwi 17:02
katie :): poszlo
1 kwi 17:09
gość: dzięki Ci bardzo
1 kwi 17:15