wyznaczyć ekstremum funkcji
jarek: pomocy

f(x,y) = 2x
3−3y
2+6xy
11 lut 20:33
konrad: najpierw pochodne cząstkowe policz
11 lut 20:36
jarek: f(x)'(x,y)= 6x2+6y
f(y)'(x,y)= −6y+6x
11 lut 20:41
jarek: no i tylko do tego momentu wiem jak zrobić i dalej nic
11 lut 20:46
jarek: pomoże ktoś dalej
11 lut 21:00
bart: znajdz to gdzies w jakiejs ksiazce.. nie jest to trudne, ale duzo do pisania
11 lut 21:03
jarek: mam książkę ale nie jest to takie proste chodzi mi konkretnie jakie będzie P1 P2 i P3
11 lut 21:11
konrad: przyrównaj obie pochodne do zera i rozwiąż układ równań
11 lut 21:54
jarek: ?
12 lut 00:27