matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc i wyjasnienie
domi:
wiadomo,że a=5
15
, b=3
20
, c=2
35
, zatem: a) a>b>c b) b>c>a c)c>a>b d) c>b>a
11 lut 19:07
Aga1:
(5
3
)
5
=125
5
(3
4
)
5
=81
5
(2
7
)
5
=128
5
Która z tych liczb jest największa?
11 lut 19:12