:)
tomek: wyznacz miejsca zerowe funkcji f.
a)f(x)=15
| | 3 | | 4 | | 5 | |
d)f(x)= |
| − |
| + |
| |
| | x | | x2 | | x3 | |
11 lut 17:59
Grześ1992:
a)brak
b)0=2/x+x /*x
2(musi być mnożone przez liczbę dodatnią)
0=x
3+2x
x(x
2+2)=0
x=0
x
2=−2 sprzeczność
a dalej sprubój sam
11 lut 18:51
Grześ1992: czyli np w d) /*x4
11 lut 18:52
Kejt: dlaczego musi być mnożone przez liczbę dodatnią..? to chyba przy nierównościach tylko..
11 lut 18:53
Grześ1992: niestety przy równaniach też x mógł by być ujemny i byś miał zupełnie inne rozwiązanie
11 lut 18:56
Kejt: tylko, że u Ciebie wychodzi, że ma 0 jako pierwiastek..a nie uwzględniłeś nawet dziedziny..btw.
przy mnożeniu przez 'x' wychodzi dokładnie to samo tylko z pominięciem zera
a tak poza tym..jestem dziewczyną..
11 lut 19:00
Grześ1992: ok sory mój błąd
11 lut 19:10
Grześ: Kejt, nie bulwersuj się tak

Wszystkie Grzesie to równe chłopy
11 lut 19:12
Grześ1992: myślałem, że to on napisał nie przyglądałem się kto to pisał
11 lut 19:13
Kejt: Grzesiu..żebym ja Ci czegoś zaraz nie wyrównała
11 lut 19:14
Grześ: Grozisz mi, czy obiecujesz?

Zapraszam ; *
11 lut 19:15
tomek: dziekuje
11 lut 20:08