matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
karol:
hej
wyznadz dziedzine funkcji f okreslonej wzorem:
3x+1
a)f(x)=
x
2
+2
√
2−x
b)f(x)=
+
√
4+x
x
2
−4
x+1
c)f(x)=
|x|−2
x
2
−1
d)f(x)=
(x+1)
√
x−1
11 lut 17:34
Aga1:
a)D=R b)2−x≥0i x
2
−4≠0 i4+x≥0 Rozwiąż i wyznacz część wspólną. c)IxI−2≠0 d) x+1≠0 i x−1>0
11 lut 17:38