matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
domi:
2−x
funkcja F(x)=
gdzie x nalezy do liczb calkowitych bez 0 przyjmuje wartosc calkowita
x
dla ilu argumentow?
11 lut 17:30
Aga1:
f(x) można przedstawić
2
x
f(x)=
−
x
x
−2
f(x)=
−1.
x
−2
Jakie liczby podstawić za x,by
uzyskać liczbę całkowitą?
x
11 lut 17:33