;/
Kasia .: Pomóżcie

1. Do przedziału (0,13) należy:
a) tylko 5 liczb pierwszych
b) tylko 6 liczb pierwszych
c) tylko 7 liczb pierwszych
d) 8 liczb pierwszych
2. Do przedziału (1,2):
a) należą tylko dwie liczby
b) należy nieskończenie wiele liczb
c) należą tylko dwie liczby naturalne
d) nie należy żadna liczba niewymierna
będę wdzięczna : )
11 lut 17:13
Aga1: Liczby pierwsze mają tylko 2 dzielniki.
Są to : 2, 3 , 5 ,7 , 11, 13,17, ...
11 lut 17:40
Kasia .: czyli w 1 będzie odp A.

a jak drugie ?
11 lut 17:45
Aga1: Odp. Zad.1.a
2)b.
11 lut 17:49
Kasia .: ok, dziękuje .
a to jak ma być ?
Równaniem sprzecznym jest równanie:
A.Ix−1I−1,001=1
B.Ix−0,001I+1=0,001
C.Ix+0,001I−1=0,001
D.Ix+1I+0,001=1
Ale jak to obliczyć?
11 lut 17:56
bartek: B odpowiedz.
|x−p|−q=k
gdy k+q<0 równanie jest sprzeczne
11 lut 19:26
Aga1: Wartość bezwzględną zostaw po lewej stronie , a liczbę przenieś na stronę prawą.
Równanie np. Ix−aI=k, jest sprzeczne, gdy k<0.
Równaniami sprzecznymi są I2x+4I=−5
I−3x−2I=−12
11 lut 19:32