kamil: w szkole są dwa globusy,jeden o średnicy 20 cm,a drugi o srednicy 30 cm.ile razy na
większym globusie powierzchnia polski jest większa niż na mniejszym..
1 kwi 15:10
tim: Oblicz Pp powierzchni obydwóch i przyrównaj.
1 kwi 15:13
kamil: ok
1 kwi 15:23
kamil: p1=400pi
p2=100pi
1 kwi 15:25
kamil: a trzeba mnozyć przez 3,14
1 kwi 15:27
kamil: 
1 kwi 15:35
tim: I = 400π
II − 900π <−− SPRAWDŹ.
Nie trzeba, bo się skróci.
1 kwi 15:37
kamil: aha racja
1 kwi 15:42
kamil: 2 i jedna czwarta raza
1 kwi 15:43
tim:
1 kwi 15:44