Pomocy! geometria analityczna:(
Badylka: Dane są punkty B=(−3,1) i C=(0,4). Na prostej l o równaniu y=2x−1 znajdź taki punkt A aby pole
trójkąta ABC było równe 6.
11 lut 15:45
Badylka: Punkt A będzie miał współrzędne A=(x,2x−1). ale nie wiem co dalej. prosze o pomoc
11 lut 15:46
Krzysiek: oblicz długość boku BC i skorzystaj ze wzoru na odległość punktu od prostej i oblicz odległość
A od prostej BC tak by pole wynosiło 6
11 lut 15:49
Badylka: wyszło! dzieki bardzo
11 lut 15:56
Badylka: wyszło! dzieki bardzo
11 lut 15:56